34. BILJKE – Bela Crkva

Članovi benda su četvorica braće od stričeva. Od kad znamo za sebe svirali smo i pravili pesme kada se sastanemo, ali je dosta dugo to bilo samo iz zabave i nismo zaista imali bend. U periodu 2006 -2014 smo u raznim sastavima svirali najviše kao resident band u klubu KUD Gebublard u Beloj Crkvi. Tada smo svirali uglavnom obrade i ponekad nešto autorsko. Naziv Biljke potiče iz tog perioda.
Od 2014 god počeli smo više da radimo na autorskim stvarima i ustalili se u ovom sastavu. Neke pesme su solo projekti, neke su timski rad, ali svi članovi benda su autori i takodje svi pevaju. Može se reći da je u našim tekstovima često prisutna odredjena doza humora, a u zavisnosti od raspoloženja pravimo pesme koje nekad zvuče kao punk-rock a nekad kao pesme iz 60-ih, pa je teško reći kom žanru zapravo pripadamo. Za sada pesme snimamo kod kuće kao demo verzije.
U 2016-oj smo od značajnijih nastupa imali polufinale Demofesta u Banjaluci i Gitarijadu Vojvodine u Kisaču, gde smo osvojili 2. mesto.

33. UV – Novi Sad

UV je Novosadski bend čiji sastav čine bivši članovi benda Uvertira, Petar Banjac (bubnjevi i glavni vokal), Filip Grubač (bas gitara), Igor Sakač (gitara i pomoćni vokal). Bend je nastao u proleće 2016. godine i odmah je počeo sa radom na autorskim pesmama. Trenutno bend radi na promociji tih pesama i priprema svoj prvi album.

32. PAKLENI ZECOVI – Kać

Urbano-garazni thunder blues. Zvuk novih dimenzija.
Bend je svečano počeo sa radom pre oko mesec dana u Kaću kada najzad uspevamo da nađemo čoveka sa glasovnim mogućnostima i jakom željom – Akademika Zdenjaka, kao i prostor za probe.
Do tada ‘bend’ je thunder-ljao u sastavu, gitara – Dejan Blagojević i Bubanj – Miško/Peđa, bass maestro Šandor sa povremenim prekidima. Nastupi su se odvijali u automehaničarskoj radionici Majstora Ljubiše na području Adica (deo Novog Sada) u svrhu okupljanja i uveseljavanja lokalnog stanovništva i sopstvene ekipe.
U nekom momentu, mikro-bendu se priključuje prekaljeni basista Miloš iz Bečeja (obavezno naglasiti Starog) i obogaćuje zvuk benda.
U trenutnom sastavu kao i od samog početka, bend radi isključivo autorske stvari koje nažalost zbog raznih obaveza, poslova i drugih mističnih pojava ne uspevamo da kompletiramo i snimimo prvi album.

Preporuka, slušati oprezno!

31. U PROLAZU – Užice

Od kraja 2015. godine, na užičkoj rok sceni se pojavio bend U prolazu, koji je u kratkom periodu uspeo da ostvari zapažene nastupe i snimi prvi singl, ovekovečen video zapisom, koji je objavljen u aprilu ove godine.
Svirali su kao predgrupa Rambu Amadeusu u GKC-u Užice, na humanitarnoj večeri „Za Marka“, na džez večeri, Užičkom rock festivalu a u kafiću Dubliner su 13. maja su imali nastup sa još jednim srednjoškolskim bendom – Ispitni rock i užičkom grupom Brat.20. maja svirali su sa beogradskim bendovima Pogonbgd i Trnje.

30. ZONA KATASTROFE – Novi Sad

Bend Zona Katastrofe postoji od 2002 godine…
U različitim oblicima i postavama, bez prekida, svira do danas…
U početku radi kao Cover Bend, u čijem repertoaru su se nalazili hitovi stranih Rock izvođača… (Ac-Dc, ZZ Top, Billy Idol, Cult i drugi…)
Od samog početka do danas svira isključivo tvrđi sirovi Rock…
Sa poslednjom promenom postave sredinom 2015. godine i dolaskom mlađih članova u bend, počinje sa ozbiljnijim autorskim radom… Trenutno radi na materijalu za neki potencijalni album i istovremeno svirkama promoviše nove autorske pesme…

29. CRVENI KARTON – Kruševac

Pank rok ska sastav Crveni Karton, oformljen je 2010. godine u Kruševcu. Ubrzo nakon formiranja benda izdaju, u sopstvenoj režiji, EP, a nedugo zatim i prvi album „Bekstvo u realnost“. Album ne ostaje nezapažen i kreću put mini turneje radi promocije.
Oštri, kritički, tekstovi prema sistemu i različitim društvenim skaradnim grupacijma ih svrstavaju u grupu angažovanih bendova.

Trpeći promene u sastavu članova, duže vreme ne snimaju, da bi 2015. godine izdali album „Budjenje“ za izdavačku kuću Take it or leave it records. Snimaju prve spotove i postaju sve zapaženiji u Srbiji.
Sviraju na svim prestižnijim festivalima u svojoj zemlji, kao što su Exit, Arsenal, Green heart fest, Karneval u Vrnjačkoj banji promovišući album, „Budjenje“, širom Srbije.

Danas je Crveni karton neka sasvim drugačija priča. Kruševljani su danas jedan od najaktivnijih bendova u zemlji. Tekstovi pesama su, ohrabrujućeg i obećavajućeg naziva „Ima nade”, “Za bolje sutra“, „Budjenje“, „Da predjemo na stvar“… i govore o receptu za bolji i uspešniji život u danas sve demoralisanijem društvu.

Celokupna priča benda simbolično oslikava kolaps kompletnog sistema vrednosti u društvu, koji nam je pokucao na vrata pre par decenija, raskomotio se i odomaćio i izgleda nema nameru da ode, a sve zbog ljudi, korporacijskih giganata, čiji je jedini cilj novac i samozadovoljstvo, hedonizam I megalomanija.

„Buđenje“ se ubrazano širi svuda po Srbiji, a Crveni karton je postao glas nove generacije, Crveni karton je možda i njihova poslednja nada. Njihovi nastupi su unapred rezervisani po tri meseca, a oni neprekidno deluju i tako će biti dokle god ih drži i jača slogan :

„Za bolje sutra, da zaboravim na juče,
Da danas živim kako bi trebalo“.
Ove godine bend nastupa na Arsenal festu, druge večeri na Garden stage-u, na festivalu Prnjavor stock, 035 FEST u Jagodini, Kuršumlijskoj gitarijadi, na festu Vračar Rocks i na drugim festivalima.Možemo se pohvaliti zajedničkom svirkom sa Atheist Repom, Čovekom bez sluha, Dža ili Bu a 10
juna sviramo u “Klub festu”-u sa bendom Divlje svinje.

Sadašnji članovi benda su:
Vladica Ristić – vokal
Stevan Pavlović – gitara, vokal
Igor Mladenović – bas gitara, vokal
Ivica Luković – bubanj

28. TWO FINGERS – Novi Sad

Priču je najbolje ispričati iz dva pravca. Nakon boravka u inostranstvu, Dejan Seke sa ozbiljnim povredama dva prsta leve šake, zarađenih u Švajcarskoj, dolazi u Srbiju, i zajedno sa svojim dugogodišnjim drugarom, Zoranom Kočovićem Kočom nastavlja da radi ono što najviše voli, a to je da peva i svira, uprkos evidentnom hendikepu na dva prsta, zbog čega i bend dobija naziv Two Fingers. Zoran Kočović sa ogromnim muzičkim iskustvom, (svirao u jednom od najboljih Hardcore bendova na ovim prostorima, Pitchwise-u kao i u Drop D-u) upotpunjuje celu priču, pa Dejan i Koča potpisuju koautorstvo u svim pesmama benda. Nakon snimljenih par demo snimaka, priključuje se basistkinja Olivera Nikolic, medjutim iz ličnih razloga prestaje sa radom, da bi je zamenio Petar Miljanić, Dejanov sestrić, a kojem je inače primarni instrument gitara. A ekipu zaokružuje Marko Kravić, bubnjar prestižnog The Doors tribute benda, The Lost Paris Tapes. Nakon perioda stvaranja pesama, bend krece sa nastupima I prijavama za festivale po regionu da prezentuje svoj rad.

27. THE COIL – Subotica

Bend osnovan 2015. Godine od strane Marka Kecman, Vlade Popović i Ambrus Uroša. U Novembru se pridružuje Nikola Radonjić i tada nastaje zvaničan bend ”THE COIL”. Mogli ste da ga čujete u Studiju 11, Klubu Mladost, Festivalu Omladina i za Dan grada Subotice. U tom sastavu bend je svirao do Novembra 2016. kada bend napušta basista Marko Kecman, a na njegovo mesto dolazi Vukašin Plavšić. Zbog sukoba mišljenja u Januaru 2017.bend napušta i bubnjar Vlada Popović, a na njegovo mesto dolazi bubnjar Sanja Mikic. Danas bend broji 4 člana i svira se rock-grunge-funky muzika.

26. DESERT FOX – Mladenovac

Desert Fox je bend nastao u februaru 2016.godine sa ciljem da radi obrade bendova kao sto su Pantera Metallica Megadeth Alice in Chais Judas Priest Down i ex Yu rok i metal pesama.Uz brojne svirke u Mladenovcu.Beogradu i okolini,nailazi na podrsku publike.u junu 2016. godine organizovao humanitarni koncert u Mladenovcu a na još jednom koncertu učestvovao kao gost.Krajem marta 2017 godine bend se okreće autorskom radu u groove/southern stilu.u aprilu 2017.na prvom održanom Bass player festivalu osvaja nagradu za najbolji bend po odluci publike.Članovi benda su:
Stevan Aleksandrović-Vokal
Kristijan Simić-Gitara
Miloš Milošević-Gitara
Viktor Kiralj-Bas gitara
Vukašin Čokić-Bubanj
Fejsbuk stranica benda:https://www.facebook.com/desertfox666/?ref=aymt_homepage_panel

25. SANITARIUM – Beograd

Sanitarium je punk/rok/metal/underground bend koji čini
petočlana ekipa sa teritorije grada Beograda.

Rade se autorske stvari i po neka obrada.

Bend je poceo sa radom u martu 2016. godine.

Rade se autorske
pesme koje su mesavina raznih zanrova. Od starog dobrog punk-a
do trash metala i dalje.
Tekstove i muziku sami pisemo

Naše žive nastupe obeležava energija koja tera ljude da skaču.
Komentari kritičara su bili da se na bini ponašamo kao da smo trideset godina zajedno svirali.
Naše pesme su raznovrsne i mešavina žanrova, to čini Sanitarium malo drugačijim od drugih bendova koji se drže samo jednog pravca.

Spisak članova benda:

Marko Narančić / Gitara i vokal
Nenad Živković / Vokal
Uroš Pajić / Gitara
Viktor Kiralj / Bas gitara
Bojan Nikolić / Bubanj

GOSTOVANJA I NAGRADE:

-Humanitarna svirka u MK Hej Dzo za uduženje roditelja Zvončica

-Gostovanje na radio 202 u emisiji “Demo express”

-Pobednici Bass player festivala u Mladenovcu

-Pobednici 36. Majske gitarijade u Ljubičevu

http://www.danas.rs/scena.561.html?news_id=344897&title=Lazareva%C4%8Dki+%E2%80%9ESanitarium%E2%80
%9C+pobednik+gitarijade

24. DRUGI FORMAT – Novi Sad

Bend “Drugi Format” osnovao gitarista Nikola V. Franeta, u Decembru 2009. godine u Novom Sadu, sa željom da novosadskoj klupskoj sceni ponudi bend koji će, svojom energijom, scenskim nastupom i raznovrsnim repertoarom, ”punim” zvukom, ostaviti dojam pravog svetskog klupskog benda. Bendu se priključuju braća Zec, basista Dejan i gitarista Nebojša, pevač Boris Cvijanović Cvija i bubnjar Igor Rojka. Nešto kasnije u bend dolazi klavijaturista Predrag Lazić, i time je kompletirana prva postava. Krajem aprila 2010. godine, Igor Rojka napušta bend, i na njegovo mesto dolazi bubnjar Nikola Vučetić. U ovom sastavu bend funkcioniše do oktobra 2010. kada na mesto pevača dolazi Dejan Antić.
Energičnim svirkama, odličnom komunikacijom sa publikom i originalnim repertoarom, po novosadskim klubovima,moto susretima širom Vojvodine i Srbije, “Drugi Format” je vrlo brzo stekao veliki broj fanova, koji ih verno prate na svim nastupima.

Usled ohrabrivanja fanova,velike količine kreativnosti,kao i želje da se ostavi neki dublji trag na muzičkoj sceni,bend počinje rad na svom prvom autorskom albumu.

9. Juna 2012. objavljuju prvi singl,pesmu “U dugoj noći”,u kojoj muziku,text i aranžman potpisuje Nikola V. Franeta
Nedelju dana kasnije izlazi i drugi singl,pesma “Sad kasno je”.
Muziku potpisuje Nikola V. Franeta,,text Dejan Antić i Nikola V. Franeta,dok je aranžman zasluga kompletnog benda.

1. Septembra 2013. bend objavljuje svoj debitantski album pod nazivom Veće od života.
Autor većine materijala je Nikola V. Franeta, koji potpusuje 7 pesama, a preostale 2 su delo drugog gitariste Nebojše Zeca.Producenti albuma su Nikola V. Franeta i Komandant Adam.
Na albumu se pojavljuje dosta gostiju,od kojih se posebno izdvaja Dean Clea (L.U.N.A. , ex- Osmi Putnik,Pandora…) duetom u pesmi Vreme za pobede koja ujedno i otvara album,a takodje se medju gostima nalaze i članovi legendarnih bendova Kerber i Griva.

Bend je u fazi snimanja drugog autorskog albuma.
Prvi singl i spot, pesma ‘San’ objavljen je 1. Decembra. 2016.

Članovi :
Nikola V. Franeta – gitara,prateći vokali (2009.- )
Dejan Antić – (2009.- )
Predrag Pedja Lazić – klavijature,prateći vokali (2009.-)
David Bibic – bas (2015.-)
Predrag Milojkovic – bubnjevi (2015.-)
Milos Cubrilo – gitara (2015.-)

23.MARCIPAN – Novi Sad

Grupa MARCIPAN je osnovana 1986.godine,tada kao skup mladih ljudi prepunih entuzijazma i stvaralacke energije.Mnogo koncerata, radio i TV nastupa, kao i studijskih snimaka cini ovaj bend jednim od najznacajnijih u Novom Sadu pocetkom 90.-tih godina.Bili su pobednici Gitarijade u Ratkovu 1993.godine,svirali su i samostalne koncerte,a i ucestvovali u zajednickim koncertima sa mnogim najznacajnijim grupama YU rock scene.Uporedo s tim, imali su zapazeno predstavljanje na tadasnjim radio i TV stanicama.
Ipak, bend je u svom zenitu sredinom 90.-tih prestao da radi zbog okolnosti na koje nije mogao da utice.
Sada, nakon skoro 25 godina, grupa MARCIPAN je ponovo na okupu kao skup zrelih ljudi kojima je rock&roll i dalje u srcu i dusi.

22. NJUŠKE – Begeč

Njuške su petočlani sastav iz okoline Novog Sada, osnovan 2015. godine. Postavu benda čine: Nenad Pilipović Čen (vokal), Milutin Kuljanski (gitara), Lidija Sanković (saksofon), Nedeljko Petković (bas gitara), Jovan Daljević (bubanj). U toku svog dvogodišnjeg postojanja bend je nastupao po klubovima izvodeći obrade uglavnom domaćih i stranih rok, fank i pank pesma. Paralelno sa klupskim nastupima, bend se bavi i autorskom muzikom, kao krajnjim i najvažnijim ciljem svih članova. Njuške su učestvovale na 3. Akustičarskom festivalu mladih „UNFEST“ u Novom Sadu, plasiravši se u finale sa pesmom „Knjiga“.

21. TU IMA ZVUKA – Novi Sad

Tu ima zvuka je novosadski punk rock kvarter osnovan krajem 2014. godine. Od samog početka bend je skoncentrisan na rad na autorskim stvarim i nakon nepunih godina dana rada objavili su EP “Svaki takav dan”, a trenutno privode kraju pesme za još jedno izdanje tog formata. Bend je inspirisan radom bendova iz Novog Sada i ostatka bivše Jugoslavije, kao što su: Mitesers, Atheist Rap, Pasi, Sukob interesa, Grupa tvog života, Debeli precjednik, FNC Diverzant, Dosta…

20. DEATHONATION – Novi Sad

Mlad treš metal bend nastao krajem 2013.
Nakon nekoliko promena u postavi krenuo je sa ozbiljnim radom.
Iza sebe imaju jedan EP i jedan LP ali ni jedan ni drugi nisu objavljeni od strane izdavacke kuce.
Proslu godinu obeležili su nastupima po celoj Srbiji a ove godine nastupaju i na Exit festivalu.

19. CPR – Novi Sad

CPR je nastao krajem 2012. godine. Osnovna ideja benda je bio jednostavan zvuk i jasna poruka. Bend je nastao “slučajnim” kreiranjem numere “Samo svoj” odakle je i proizišla sama zamisao benda. U originalnom sastavu su bili članovi: Nikola Risteski(vokal, gitara), Predrag Đorđević(bas gitara, prateći vokal) i Đorđe Stojičić(bubanj) gde se posle spleta događaja bend sveo na trenutna dva člana: Nikola Risteski (bas gitara/vokal) i Predrag Đorđević(bubanj/prateći vokal). Tokom prethodnih godina uz razne pauze i prepreke, bend ima jedan (neizdati) album pod nazivom “Pank iz doba jure” koji je sačinjen iz 12 autorskih pesama, s’ tim da bend u svrhe svirke i sopstvenog zadovoljstva svira i obrade pojedinih domaćih i stranih bendova. Do sada učestvovali na raznim svirkama humanitarnog i ređe profitabilnog karaktera, kao i na festivalima “To be Punk fest”, “Scena fest”, a na leto 2017. godine će CPR zasvirati na “Prnjavorstok festivalu” na Avali.
Bend nije učestvovao na takmičenjima.

18. VELIKI ODMOR – Novi Sad

Veliki Odmor je bend koji je nastao 2000 godine. Nakon godinu dana rada članovi se razilaze zbog obaveza na poslovima i oko porodica.
14 godina kasnije (2015), dvojica originalnih osnivača (Dalibor Gajinov i Goran Engert) odlučuju se da ponovo pokrenu bend. Nedugo potom im se priključuju Milorad Smiljanić na gitari, Mladen Demirović na basu i Dušan Marković na bubnju.
Potom rade na aranžiranju starih kao i na pravljenju novih pesama koje polako počinju i da snimaju tokom 2017 godine.
Ove godine svirali su na više mesta u Novom Sadu i okolini, a takodje i učestvovali su na Bunt Rok Festivalu (RTS) gde ulaze u polufinale.

Članovi:
Dalibor Gajinov-gitara, prateći vokal
Milorad Smiljanić-gitara
Mladen Demirović-bas
Dušan Marković-bubanj
Goran Engert-vokal

17. ANTIDEPRESIV – Kikinda

Bend je nastao u Kikindi pre 7 godina.Imamo 20 godina, puni smo
ambicija i imamo 25 autorskih pesama. Pesme govore o problemima mladih i o tome kako mi vidimo svet danas. Držimo se čistog zvuka i velike energije. Svirali smo u raznim gradovima sirom Srbije. Od bitnijih nastupa bih izdvojili:

-Humanitarni koncert u Novom Sadu u SNP-u u klubu Trema 2010. godine.
-Pobednici Ki-Rock gitarijade 2013. godine.
-Dani Ludaje 2013. godine smo bili predgrupa Van Gogh-u
-Rock Village 2013.
-Dani Ludaje 2014. godine.
-Imali smo nekoliko nastupa na moto susretima u Kikindi i u okolini.
-Docek nove godine na kikindskom trgu 2015.
-Ucesnici smo na BUNT ROK MASTERSU 2015.
-Finalisti smo na Belgrade Demo Fest Live-u 2015.
-Nastup u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovicem” sa autorskom pesmom “Ona voli Rammstein” – Januara 2016. godine
-Svirali smo na “SPRING FEST-u” u Subotici sa Atheist Rapom I Mortal Kombatom
-Festival Omladina u Subotici 2016.

16. CROSSOVER – Novi Sad

Crossover je hard rok bend iz Novog sada nastao 2013 godine. U početku bend izvodi obrade poznatih izvođača (SMAK, EKV, R.H.C.P. Billy Idol…) i svira po gradovima Srbije, da bi krajem 2016 završili svoj prvi autorski rad, EP pod nazivom „Neću sa vama“. Na ovom EP izdanju, koje predstavlja uvetiru za prvi album, nalaze se numere Neću sa vama, Ostati i Znak. Svaka od ovih pesama zasebna je celina i priča za sebe, drugačija, svoja i autentična ali istovremeno predstavlja neodvojiv deo kompaktne hard rok celine. U saradnju sa Vukašinom Živaljevićem, za numeru Neću sa vama urađen je spot u kom je prikazan nepodnošljiv tretman institucija ka građanima kao i nesklad u društvenim vrednostima modernog doba. Bend, kao jedan od glavnih priopriteta u budućnosti, navodi autorski rad i trenutno privodi kraju novi singl pod radnim imenom „Jug“, dok se ceo album očekuje kroz nekoliko meseci.

15.BILBORD – Beograd

Bilbord je melanholično-melodični bend iz Beograda osnovan 2012. godine. Zvuk koji stvaramo predstavlja refleksiju vremena i prostora u kome živimo. Inspirisani nadom, sviramo ono što nas najviše pokreće, a to je kombinacija brit-popa, indi muzike i psihodeličnog roka. Stvarajući atmosferične vibracije želja nam je da prenesemo osećanja na sve ljude kojima je stalo da se oslobode sivila koje nas okružuje. Debi album pod nazivom Razbiti mrak bojama zvuka izašao je 2015. godine kao samizdat.

14. SICK SINATRA – Novi Sad

Kao bend pod imenom Sick Sinatra, u sastavu u kojem smo danas, okupili
smo se prvi put u maju 2014-e godine. Svi smo već svirali u nekim
bendovima koji su se raspali (ili se još raspadaju ) i sve je počelo
sa par eksperimentalnih proba na kojima smo pokušavali da nadjemo neki
jedinstven zvuk, nešto sto na našoj sceni jos uvek ne postoji. Od onda, okupljamo se svake nedelje u studiju, gde radimo na usavršavanju tih pesama i tog zvuka. Imali smo već nekoliko prilično uspešnih svirki i planiramo da počnemo snimanje albuma u avgustu.Naša muzika moze se opisati kao mix rap core-a i industrial rock-a,mada imamo i prizvuk jazz-a, a i punk-a.
Bend se sastoji od:
Vokal/MC – Djape
Gitara i Bekvokali – Jova
Bas – Vlada
Bubanj – Kole
Pedja je pevao u NsLO bendu, Vlada je svirao u Minjah Crew-u, a Jova i Kole su svirali u Lust for Trust-u.

13. EASTOCK – Užice

Bend Eastock nastao je u junu 2015 godine, u Užicu, a prvi nastup imao je u underground klubu “Danguba” 11.Juna 2015. u Beogradu i nakon tog nastupa, bend odmah krece u stvaranje autorske muzike. Pravac kome tezi bend grubo se može svrstati u moderni rock. Zvuk Eastock-a bazira se na moćnim ritmovima, skladno smišljenim bas šemama i gitarskim deonicama, i za bend najvažnije – troglasnom pevanju. Za sada, bend ima dva samostalno i nezvanicna singla, “Dan” i “Zidovi”, posle kojih bend dozivljava uspon, svira na većim festivalima, kao pred grupa Rambu Amadeusu, Del Arno Bandu na HillsUp festivalu na Zlatiboru, Goblinima, Hladnom pivu, te Elektricnom Orgazmu na Next Festu, itd. Bend je u Aprilu 2016 godine osvojio drugo mesto na takmičenju “Peckham live stage” koje se održalo u Banja Luci u finalnoj konkurenciji od 8 bendova, a takodje, Eastock je ostvario pobedu na Čačanskoj Gitarijadi koja se u avgustu 2016 održala na gradskom trgu u Čačku, u konkurenciji od 9 bendova. Takodje u martu 2017, bend osvaja prvo mesto na takmicenju demo bendova u Rudom (RS) u konkurenciji od 10 bendova. Singl “Zidovi” emitovan je u emisiji Videography na MTV-u, takodje je i zauzeo prvo nedeljno mesto na Jelen Music Show Top 7.

12.ROSETTA STONED – Novi Sad

Povezani istim ciljem da unesu svežinu na novosadsku rokenrol scenu, članovi benda, sredinom 2016. godine, počinju sa aktivnim studijskim radom na autorskom materijalu usmerenom ka blues rock zvuku. Komponovanje i pisanje materijala se obavlja zajedničkim radom i zalaganjem. Trenutno se radi na snimanju i promociji prvih singlova. U ovom kratkom periodu bend je imao i nekoliko festivalskih nastupa baziranih isključivo na autorskom materijalu. Članovi benda su: Dušan Pešić (vokal), Strahinja Stojković (glavna gitara), Filip Moldvai (ritam gitara), Igor Milošević (bas gitara) i Saša Milovanović (bubnjevi).
Bend je nazvan po prostitutki bujnih grudi, iskusnoj i uvek punoj životnih saveta. Na svom putovanju po Africi je probala ibogu – biljku koja stimuliše centralni nervni sistem i prouzrokuje vizije. Tom prilikom se susrela sa delićem duše svakog muškarca sa kojim je vodila ljubav i shvatila da je njena sudbina određena. Neće imati ni dece, ni nasledstva. To je cena koju je platila za život koji je izabrala. Rosetta ima vizije i predskazanja, ali samo vezano za svoj život, ne i za druge. Pravo ime joj je zaboravljeno. Svi je znaju kao Rosetta Stoned.

11.RUST – Novi Sad

Bend je osnovao gitarista Dragoljub Dimitrijević i pozvao je svog druga gitaristu Alesandra Djurkovica da mu se pridruži u toj ideji na početku su se članovi benda menjali (vokal,bubanj) ali trenutna postava je vokal- Vuk Todorović,solo gitara- Dragoljub Dimitrijević, ritam gitara Aleksandar Djutkovic ,bas gitara Jovan Sitaric i bubnjevi Miroslav Macak. Na početku smo svirali covere ali smo posle odlučili i počeli da obrađujemo pesme koje sam napisao i koje pišem ,pesme su nam i na meternjem i na stranom jeziku ,svirali smo i u Beogradu Zrenjaninu Novom Sadu Prnjavoru… Učestvovali smo i na mini gitarijadi u Zrenjaninu.Zanr koji sviramo je punkrock/ Grunge.

10. THE INVADERS – Vrbas

The 1nvaders dolazi iz opštine Vrbas.
Početna ideja o stvaranju zajedničke muzike pokrenuta je 2010 godine.
Bend je počeo sa aktivnim radom 2011 kao trio.
Početkom 2012 godine bend snima demo i pojačava se sa jos dva člana.
Sadašnju postavu benda cine:
Filip Nedovic-gitara
Nikola Ceranic-vokal,gitara
Milan Drobnjak- midi klavijatura
Nenad Ratkov-bubanj
Stefan Nadlukac-bas

Zvuk benda je protkan ukrštanjem raznih muzičkih zanrova:Garage,Hard Rock,Indie,
Psychedelic,Ambiental melodija.

9. NORVEŠKA ŠUMA – Novi Sad

Norveška šuma je bend iz Novog Sada osnovan jeseni 2013. godine. Bend čine: Goran Prijić – vokal,
Ivan Kostadinović – bas gitara, prateći vokal,
Filip Nedović – gitara,
Lazar Futoški – bubnjevi.
Norveška šuma svira melodični alternativni rok, sa uplivima drugih stilova (brit pop, hard rock, grunge, funky…). U tekstovima se bavi emotivnim stanjem pojedinca sa osvrtom na socijalni momenat društva u kojem živimo.

8. H.C.Z. – Zaječar

Bend H.C.Z nastao je u jesen 2011.godine.članovi benda su ostali isti od samog osnivanja pri cemu je stvoren originalni zvuk benda.Zvuk benda se moze deklarisati kao hc/punk/thrash metal.Prepoznatljiv pečat bend ostavlja obradama narodnih pesama.Tom fuzijom je nastao autentični zaječarski hardcore.Bend je imao dosta nastupa u samom Zajecaru, a jos vise van njega (Nis,Knjazevac,Soko Banja,Velika Plana,Negotin,Smederevo…).Pored tih gradova svirali smo i u par sela,a to su Višnjar kod Zaječara i Niševac kod Svrljiga. Možemo se pohvaliti svirkama sa Mortal Kombatom,Seljačkom bunom,Overdrajvom,Jorgovanima…Kao i sa učešćima na festivalima,takmičenjima i gostovanjima na 202.

7.ČUPAVCI – Sirig

Band nastaje krajem 2005. godine kao deo školskog orkestra, na ideju školskog psihologa i nastavnice muzičkog na jednoj školskoj priredbi, da bi do svirao malo tvrdji rock ‘n’ roll. Danas Čupavci su punk-rock grupa iz Siriga, nadomak Novom Sadu. Obeležavaju period odrastanja, te su u skoro istom sastavu neki niz godina. Uspeli su da prevaziđu osnovno-školski puberter, tinejdžersku groznicu i zađu u adolescentski svet. Sa sobom nose pozitivnu energiju proizvedenu svirkom, i stvarima koje smatraju vrednijim od današnjeg škarta. Septembra 2016 ČUPAVCI predstavili su svoj prvi EP “To sam ja” nakon više od decenije zajedničkog rada. Ova četvorka snimila je šest autorskih pesama, nastalih u poslednjih dve godine, u Socijala Studios na Pejićevim salašima u blizini Novog Sada, a snimanje, miks i master potpisuje Pedericco Rashiid. Tekstove, muziku i aranžmane pesama potpisuje bend.
Bend cine;
Biljana-bubnjevi
Nenad-gitara,prateci vokal
Nemanja-bas,vokal
Stefan-gitara, vokal

6.NEMIR – Novi Sad

Bend je nastao 2013. godine u Novom Sadu od članova bendova Reblues i Aura+. U toku tri godine uz menjanje članova bend je napravio oko 12 pesama nastalih iz “džemovanja” na probama. Bend čine: Dragana Keller – vokal, Miroslav Bjeletić – gitara, Zlatko Ljubović – gitara, Željko Krstanović – bubnjevi i Milan Krklješ – bas gitara. U ovoj postavi bend je snimio pesmu “Svet” za koju je snimljen i spot, a radi se na snimanju ostalih pesama.

5.STEEL – Beograd

Grupa STEEL je osnovana krajem 2012 godine u Beogradu. Na samom početku Steel se opredelio za rad na autorskim pesmama. Svoj pravac muzičkog delovanja je definisao kao melodičan hard rock.
Posle dosta izmena članova u grupi, 2015 konačno je formirana sadašnja postava.
Rajko Bosiočić-gitara. Saša Omerović-bubanj, Branislav Lazić-vokal, Petar Đukić-bas, Aleksandar Srb-klavijatura.
Od tada su u potrazi za što boljim i kvalitetnijim zvukom, što su krunisali svojim, prvim albumom pod nazivom DEO SNA izdatim za PGP RTS.
Ono što je karakteristično za STEEL jeste dobra i pozitivna energija koja je usmerena na celokupno umetničko stvaralaštvo u pogledu muzike, tekstova, aranžmana, kao i izvođenja.

4.APRICOT BREW – Beograd

Bend Apricot Brew je formiran u martu 2015. sa idejom da se oživi zvuk klasičnog, južnjačkog, američkog roka 70-ih godina 20-og veka. Bend je imao vise odlično prihvaćenih nastupa širom Srbije i početkom 2017. samostalno Izdao prvi singl za pesmu Don’t go away i bavi se pretežno autorskim radom. Trenutnu postavku čine:
Stanislav Šaršanski – gitare, Nemanja Pavlović – gitare i prateći vokali, Goran Vasiljević – bas gitara i prateći vokali, Vukašin Škorić – bubnjevi i Vladislav Jakovljević – glavni vokal.

3.BAD MUSHROOMS – Zagreb

Zagrebački retro hard rock band „Bad Mushrooms“ osnovan je 2008. Iza sebe imaju više od 150 koncerata po čitavoj Hrvatskoj, regiji i mini turneju po Engleskoj.
Godine 2013., snimili su svoj prvi EP “Put do vrha”.

Neka natjecanja do sada:
You are going to UK with Lord – Pobjednici
Rovinj Music Festival 2013 – Finalisti
HR Demo Klub 2013/2014 – Finalisti
West Herzegowina Fest 2015 – Finalisti
Jelen Demofest 2015 – Polufinalisti
Jelen Demofest 2016 – Polufinalisti
10. O’Rock Fest – Treće mjesto

Neka natjecanja do sada:
You are going to UK with Lord – Pobjednici
Rovinj Music Festival 2013 – Finalisti
HR Demo Klub 2013/2014 – Finalisti
West Herzegowina Fest 2015 – Finalisti
Jelen Demofest 2015 – Polufinalisti
Jelen Demofest 2016 – Polufinalisti
10. O’Rock Fest – Treće mjesto

2.OGNJENA KOČIJA – Veternik

Ideja Ognjene Kočije nastaje krajem 2009. godine sa ciljem da se kroz metal muziku ljudima približi Slovenska mitologija. Naredne godine formira se bend koja su činila tri člana ( Radomir Radujkov, David Divijakov i Miloš Kostić) i kreću da rade na pesmama koje su do tada bile zapisane. Nakon dužeg rada, snimljene su i prve pesme koje su okačene na YouTube. Bendu se priključuje i Filip Vidić na mestu gitariste i u to vreme je snimljena pesma ,,Za Pretke’’. Sledi i prva svirka Ognjene Kočije u klubu dvorište a zatim i svirka u Route 66. Ubrzo bend napuštaju David Divijakov i Filip Vidić, a pristupa novi član Marko Savić. U tom periodu Ognjena Kočija nastupa ponovo u klubu Route 66 na UMF festivalu a kasnije snima pesmu ,,Molitva Morani’’ i nakon toga nastaje duža pauza u radu.
Krajem 2016 godine, Ognjena Kočija se budi iz dubokog sna sa novom postavom, novim zvukom i novom energijom ali sa istim ciljem. Nastaje pesma ,,Božanski Boj’’ a ubrzo nakon nje i ,,Stribog’’ a obe bivaju objavljene na YouTubu.
U januaru 2017. godine bend nastupa u klubu Dvorište zajedno sa Exibition bendom i Riveroth-om.
Sada, Ognjena Kočija radi na novom materijalu i sprema se da konačno snimi prvi album.

1.BUBIKA & KRUG COMPANY – Novi Sad

Bend je sastavljen od muzičara koji se dugo godina bave sa muzikom. Nastupamo po celoj Vojvodini i Srbiji.Pretežno se bavimo obradama poznatih ex Yu hitova.