Gitarijada Vojvodine-Kisač je manifestacija osmišljena sa ciljem da nakon 40 godina oživi prvu, zvaničnu gitarijadu u Vojvodini.
Festival se održavao u periodu od 11. do 12.septembra 2015.godine na pomoćnom terenu fudbalskog kluba „ Tatra“ u Kisaču. Festival je muzičkog, kulturnog i edukativnog karaktera. Muzički karakter festivala se ogleda u takmičenju mladih rok bendova koji će time dobiti priliku da svoj rad prikažu široj publici, kao i nastup već afirmisanih, kao i istaknutih bendova. Edukativni karakter se ogleda u podizanju svesti kod mlađe polulacije o rok kulturi i rok muzici. Kulturni karakter objedinjuje sve segmente koji su organizovani prilikom održavanja same manifestacije koji su svojim sadržajem doprineli da se na mapi kulturnih dešavanja na teritoriji Grada Novog Sada svakako nađe i ova manifestacija.
Prve festivalske večeri, nastupalo je osam bendova u takmičarskom delu od kojih je stručni žiri izabrao najbolje. Nakon toga su nastupali apatinski bend „ Bitange“ ,kao i „ LOVE HUNTERS“. Posećenost, po procenama policijskih relevantnih službi, je bila prosečna za takav događaj i kretala se oko 600 do 700 ljudi.
Drugo festivalsko veče, pored Pobednika festivala i grupe „ IN3PM“, obaležio je nastup legendarne grupe „ Riblja čorba“. Prema procenama policijskih službi, bilo je oko 5000 ljudi, većinom iz okolnih mesta, što se za prvu godinu održavanja itekako po svim parametrima smatra uspešnom manifestacijom.

U okviru festivala, kao poseban kulturni segment, organizovana je Izložba forografija gospodina Zorana Veselinovića, kao i URBAN ART RADIONICE.
Rezultati takmičenja:

3.mesto – NEXT CODEX

2.mesto – DRNCH

1.mesto – SINK